Weekend dokkum

Weekend dokkum

Vandaag wezen varen ditmaal richting Dokkum. De nacht heerlijk gelegen tussen de molens. wij werden wakker toen er een boot achter ons lag, deze boot lag er in de avond nog niet en ook niet gehoord voor dat wij om 7:00 wakker waren. na een bak koffie kwam de eigenaar naar buiten, hij zij dat ze om 4:00 wakker zijn geworden door de buurman voor hen en dat de boot los lag te drijven. vermoedelijk door jeugd los gemaakt. de behulpzame buurman heeft de betreffende boot weer vast gemaakt achter ons gezien hij die kan op was gedreven. na een heerlijk bakkje koffie zijn wij vertrokken richting de thuis haven dokkumer-nieuwezeilen. onderweg nog even vers water langs een stijger halen waar we in gesprek zijn gekomen met de eigenaar van een leuk geel zeilbootje genaamd Maaike. Maaike had nog een heel avontuur voor zicht vanuit lauwersmeer richting het midden van het land. Terug richting de haven was het tijd voor een grote schoonmaak. zowel van binnen als buiten de Jeepee grondig gereinigd en gereed gemaakt voor een volgend avontuur.

Translate »