Hendrik Dijkstra

Zendamateur

Pa2hd

Radio hobby heb ik vanaf mijn 12de in mijn bloed zitten. ooit begonnen op mijn zolderkamertje met een antenne uit het dakraam kon ik communiceren via de 27 mc met vrienden in het dorp. dit is uitgegroeid tot het plaatsen van een 27 mc antenne in de bestaande antenne mast van mijn vader. van jaren bezig te zijn met deze hobby begon muziek mijn interesse te tonen en al snel had ik een succesvol lokaal radiostationnetje te draaien. daarnaast vond ik communicatie ook leuk en naar muziek altijd wel interesse gehad in hamradio.

Naast het luisteren naar hamradio en repeaters had ik een condor in de auto en was ik wel eens aan het luisteren op repeaters. in de jaren dat hier veel gebruik van werd gemaakt vond ik het ook wel oudbollig en waren er heel wat zendamateurs die (het wet boekje) naast hun hadden liggen, waarop ik in eerste instantie heb besloten om geen moeite te doen om bij deze club mij aan te sluiten “ik ben toch een jonge van de vrijeradio”

Toch na 10 jaar veranderd deze cultuur wat en is leuk qso mogelijk zonder dat je direct op de vingers word getikt door een bandpolitie. en kom ik steeds meer in contact met radiocollega’s die ook het examen willen doen. Uiteindelijk in 2016 heb ik de N machtiging mogen behalen en een jaar later de F machtiging.

Na het behalen van de machtigingen ben steeds meer actief op verschillende banden. zoals hf vhf en uhf. en ben ik betrokken in Friesland actief met diverse projecten zoals repeater beheer pi2frl pi2non en heb thuis een aantal dmr en system fusion repeaters actief te draaien.

Toch zit het muziek, processing in mijn bloed en ben ik met broadcast voice aan het experimenteren een volle sound te creëren, de een noemt het voodoo audio, essb enz enz. Rumble in the Jungle de combinatie van een externe processor rode broadcaster mic en een icom 7300 kan er zeer leuke tx audio uitgezonden te worden.

Shack 2021:
Yaesu FT 991A
Icom ic 7300

from analog to digital :

old Shack 2017:
Yaesu FT 847 
Icom ic 7300 

some pictures of mij radio studio:

Other mobile radio’s

Baofeng 
TyT Md 380 x2

Motorola mpt 3250 tetra

Anytone D878UV


Antenna:
Diamond X30 for VHF/UHF
G5RV antenne
Dipool 40 en 80 meter
End Fed 10, 20,40 & 80 M for HF

      

Mobile:
Icom  ic7000

Sailing vessel:   Click here to follow us on maps

73’s cool

Translate »